miercuri, 29 august 2018

Romanii

Vai de mama noastra, a romanilor, ursii coboara flamanzi de pe eticheta de regi al  berii, scotocesc prin ghene si omoara caprele si oile, destepti, au IQ nu gluma, nu ataca prin cocini, stiu ca porcii au pesta care ca si acum ceva ani boala gainilor ne lasa si fara zestrea genetica a animalelor neaos romanesti, la picioarele pietei externe care, bat-o vina nici pesta nici vaci nebune, au gaini strong, ursi numai la zoo etc. Aveam si noi un cerb de aur care ca orice sclipea dupa 1989 a cam disparut. A aparut acum vai de mama lui, iar in Brasov, ilustru zugravit de portughezul care a cantat ca Maria Tanase in costum de Dracula... E posibil ca jandarmii bata-i vina sa stea pititi cu gaze si bate ca sa alerge ursul care bata-l vina ar indrazni sa se hlizeasca la show-ul cam rasuflat creat cu surle si trambite si cum e normal pe euroi grei de urmasii celor pe care cutremurul din 1977 i-a amutit prea repede dar care poate se zvarcolesc prin mormanturi vazand ce pilosi si tupeisti le-au luat locul la ceas aniversar... centenar etc... Astia suntem, tapiti, tampiti si vai de mama noastra...
..................................................................................................................................................................
Imi este greu sa ma globalizez. Nu pot intelege aceste concerte unde smecherii care iau banu de la primarii stau la caldurica aerotermelor se bataie ceva vreme si agita fanii extaziati nu cred doar de arta lor postumana in vuietul infernal amplificat de spatiile dintre blocurile comuniste cu cerul si pamantul instelate de toate facaturile pirotehniei prohibite si semiprohibite si... gata. Ei cu banu' astia cu golanu ca daca au progenituri ce sa vada amaratii: zloata sau namol, bataiala la microfon, ragete, sexeala si nimic de bon ton. Pentru mine a fost minunat ca a ramas o oaza la TVR 2 unde au reluat chiar si genialele aventuri ale lui Amza Pellea / Nea Marin cu Veta si Suca pe la cabane unde si prin 1977 un zaibar carat la damigeana rezolva problemele cu „nu mai avem” iar sarmalele scapate din telescaun prin zapada ramaneau ultima solutie pentru foamea dintre ani. Pana la urma tot la Bailesti, la intoarcerea din lumea dezlantuita de atunci nu de acuma in tranzitie! era adevarata atmosfera omeneasca de An Nou. Unde esti tu Amza, unde sunt colegii tai! Ati mai pus la butoniera o garoafa care simbolozeaza inca un an fara voi. Hotomanilor, ati plecat cu damigeana si cratitoaiele pline full de talent si ne-ati lasat la mana bataitorilor aerotermati si infernalizati de zbierete... Asta e! Si rezversul medaliei cu televizorul bogatii incanta pe saraci deavalma cu bogati  la 12.15 trecute fix de An Nou popoarele  cu Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena de 79 de ani! Noi ca milogii mai de curand avem lingurita coclita in miere. Si ce miere! Muzica dedicata Vienei capitala de imperiu puternic atunci cand Strauss-ii si alti mari compozitori scriau compozitii de vis (cu mandrie de tulcean ma laud ca cireasa de pe tort la biss-uri este Valurile Dunarii...) flori care alaturi de arhitectura interioara reprezinta ambianta antropica, publicul, oamenii alesi in genere de factorul bogatie gusta cu noblete de cunoscator fermecatoarea feerie si ca bonus imagini cu balerini de marca exubranti emanand tinerete si gratie ce dau viata unor castele de poveste in toate anotimpurile adevarate nu postumanizate. Totul impanat minunat cu imagini de vis ale Austriei tara care se lauda ca nu a rupt un ram din ce a crescut in natura ei... Au rupt si rup de la altii ceva gen Petrom-ul fraierilor... Dar la asa nectar, otrava si invidia repetentului care nu a trecut casa cand vede premiantul imbratisat de nobilii parinti care ii aseaza coronita si premiul cu diploma, cu mandrie si dragoste seamana cu amaratul de centenar fara sens din anul ce a plecat in tunete de pirotehnice ieftine si bubuitoare. Asa e in tenis, unde esti tu Toma, Amza, Vasilica si atatia care nu cu staif ca la Viena dar ati dat romanului ceva din ce va sa fie in cine stie ce an cand mintea noastra isi va intalni urma, gloria si mandria pentru tarisoara sa Romania!!!

luni, 27 august 2018

Christopher Reeve


Undeva, candva era o lume curata, oamenii erau oameni. Din lumea "cealalta" care era pentru noi intruchiparea paradisului veneau pelicule minunate. Mergeam la cinematograf, stateam la cozi, uneori actuali oameni de afaceri, senatori, deputati, atunci numiti bisnitari ne dadeau bilete la suprapret, dar dragostea de arta adevarata ne facea sa acceptam aceste nemernicii...si...undeva candva in Romania aceea vedeam unele lucruri minunate care ramaneau in firidele sufletului nostru pentru totdeauna...
Filmul (sursa intrnet):
Anul 1972. Undeva într-o metropolă americană. Aflat la primul său mare succes, un tânăr dramaturg pe nume Richard Collier (Christopher Reeve) este abordat de o ciudată femeie în vârstă. Întoarce-te la mine este tot ce îi spune după ce se pierde în mulţime nu înainte de a-i dărui un ceas cu medalion care conţine fotografia unei femei devastator de frumoase.
Opt ani mai târziu, în holul unui luxos hotel de pe o insulă exotică descoperă aceeaşi fotografie. Intrigat, Richard începe să facă săpături şi descoperă că este vorba despre poza unei actriţe care a avut o apariţie la hotel în anul 1912.
Richard va dezvolta o obsesie în legătură cu această tulburătoare imagine. El va face o descoperire tulburătoare. Femeia care l-a abordat la teatru în acea seară a anului este chiar actriţa. În noaptea ce a urmat ea avea să-şi dea sufletul. Amintindu-şi vorbele acesteia, Christopher apelează la un savant nebun care crede că întoarcerea în timp este posibilă. După o şedinţă de hipnoză el va fi transportat în anul 1912. Aici el va trăi o incredibilă poveste de dragoste cu actriţa, pe numele ei Elise McKenna (Jane Seymour). Iubirii lor li se va împotrivi despoticul manager al actriţei, William Fawcett Robinson (Christopher Plummer) care vede în prezenţa dramaturgului o ameninţare.
Destinul....
Un actor cu un destin tragic de necontestat! Nascut pe 25 septembrie 1952 in New York, ai carui parinti : F.D.Reeve a fost un scriitor si profesor recunoscut iar mama acestuia , jurnalista Barbara Johnson au divortat inca de cand avea 4 ani, a copilarit alaturi de fratele sau Benjamin si mama sa in Princeton/ New Jersey si tatal sau vitreg un bancher investitor. Dupa studiile primare, studiaza la "  Cornell University " si decide ca va deveni actor. In ultimul an de facultate el si Robin Williams sunt alesi sa studieze arta dramatica la o scoala faimoasa din New York - " Juilliard School of Performing Arts " si in 1974 i se incredinteaza primul rol, de debut, in drama Tv., ecranizarea unei nuvele de Maxim Gorky : " Enemies" unde interpreteaza un ofiter.
Datorita fizicului sau robust, infatisarii sale fizice: un barbat frumos, atletic si plin de carisma, in 1978 devine primul si cel mai renumit interpret al eroului fara frica, gata sa sara oricand in ajutorul cuiva aflat la necaz, cel pe care il adora toti copii si adolescentii, toate fetele ce spera in venirea printului pe un cal alb, inaripat... " Superman" I-IV (1978 - 1987) In 1980 , interpreteaza rolul Richard Collier in filmul plin de romantism/drama " Somewhere in Time " transpusa dupa romanul scriitorului norvegian/american Richard Matheson , in regia lui Jeannot Szwarc care ii mai aduce o nominalizare (in total el detine pana la sfarsitul carierei :o nominalizare la G.G., 6 premii si alte 11 nominalizari)
Tatal, din legatura sa de dragoste cu Gae Exton, a producatorului si regizorului, identic la chip cu tatal sau  Matthew Reeve (n. 1979) si a asistentei de regie, Alexandrei Reeve (n. 1982), actorul se casatoreste in 1992 cu actrita Dana Morosini Reeve, cu care are un fiu (n.1992), Will Reeve,  azi actor ca si parintii sai.
In mai 1995 , in timp ce filma are loc un accident in care actorul, cazand de pe cal pe platourile din  Charlottesville, ramane paralizat de la brau in jos pentru toata viata.
Continua tratamente dupa tratamente, spera alaturi de familia si mai ales sotia care ii va fi alaturi pana la sfarsitul vietii( si care nu-i va supravietui decat un an), dar soarta ii este potrivnica, filmeaza intr-un remake " Rear Window "/1998 in care il poti vedea pe "Superman", ajuns aproape o " leguma" dar tot la fel de tenace si luptator, in care daca, trupul sau nu mai raspundea , mintea si spiritul sau ii ramasesera neatinse.
Moare in urma unui atac de cord dupa 9 ani de lupta cu paralizia, pe 10 octombrie 2004, este condus pe ultimul drum si omagiat de multi actori si publicul ce-l iubise  si, pentru care a ramas un SUPER MAN nu un...Captain America..., Spider-Man..., sau Batman...

joi, 16 august 2018

Ken Mogi



Culiţă Tărâţă


Dallas de Romania
Varianta pentru a fi agronom in Romania Cati ca voi...Sa ii fie tarana usoara (zeci de mii de hectare) pentru nestiutori 1 ha =10.000 metri patrati, 1 metru cub de pamant cantareste in medie 1100 kilograme.
Cu ce le-o duce pe lumea ailalta? Cati aurolaci, plecati la capsuni, la sters batrani de fecale, cati copii amarati fara nici o sansa in viata, etc. sunt victimele in 25 de ani ai “carierei” de “om de afaceri” si “politician” a marelui disparut... si nu numai...
sursa internet
Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă.
Culiţă Tărâţă avea 62 de ani şi suferea de cancer.
Prefectul judeţului Neamţ, Vlad Angheluţă, a spus că, în ultimele trei săptămâni, Culiţă Tărâţă a fost concediu.
Potrivit prefectului, Tărâţă a urmat un tratament agresiv în ultima perioada şi era vizibil faptul că este bolnav.
Culiţă Tărâţă a fost deputat PSD în două mandate, în perioada 2000 - 2004 şi 2008 - 2012. În anul 2011, el a demisionat din PSD şi a devenit fondator şi vicepreşedinte al UNPR. Un an mai târziu, Culiţă Tărâţă a candidat şi a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ în cadrul unei alianţe UNPR cu PDL şi PNŢCD.
De profesie inginer agronom, Culiţă Tărâţă a fost şi fondatorul Holdingului TCE 3 Brazi care a avut în administrare Insula Mare a Brăilei.
Culiţă Tărâţă era căsătorit şi avea trei copii.
Sicriul cu trupul neînsufleţit se află depus la domiciliul lui Culiţă Tărâţă, iar marţi va avea loc înmormântarea acestuia, la cimitirul Eternitatea din municipiul Piatra Neamţ.
Averea lui Culiţă Tărâţă
128-130 de milioane de euro în 2013
57.000 de hectare de teren
Averea lui Culiţă Tărâţă, transferată fiilor

10.000 de hectare în judeţul Neamţ
57.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei
20.000 de capete de berbecuţi
35.000 de porci
2.500 de bovine
culturi de 100.000 de tone pe an

Soferii







Vasile Constantin


Virgil Lefter


Nicolae Carp





Italienii